Musica

Alejandro Sanz i Rosalía lideren les nominacions dels Latin Grammy

Los Angeles (EUA), 24 set. (EFE).- Els cantants espanyols Alejandro Sanz i Rosalía lideren les nominacions per als Latin Grammy amb vuit i cinc candidatures, respectivament, ha anunciat avui l'Acadèmia Llatina de la Gravació.

Darrere d'ells s'han situat el dominicà Juan Luis Guerra (amb la seva banda 4.40), l'argentí Andrés Calamaro, el colombià Fonseca i el peruà Tony Succar, tots ells amb quatre nominacions cadascun.

La vintena edició dels Latin Grammy se celebrarà el pròxim 14 de novembre a l'MGM Grand Garden Arena de Las Vegas (EUA).

El reconeixement a l'àlbum de l'any tindrà com a candidats Alejandro Sanz ("#ELDISCO"); Rosalía ("El mal querer"); Paula Arenas ("Visceral"); Rubén Blades ("Paraíso Road Gang"); Andrés Calamaro ("Cargar la suerte"); Fonseca ("Agustín"); Luis Fonsi ("Vida"); Ximena Sariñana ("¿Dónde bailarán las niñas?"); Tony Succar ("Más de mí") i Sebastián Yatra ("Fantasía").

Al premi de gravació de l'any competeixen "Mi persona favorita" d'Alejandro Sanz i Camila Cabello; "No tengo nada" d'Alejandro Sanz; "Aute Couture" de Rosalía; "Querer mejor" de Juanes i Alessia Cara; "La plata" de Juanes i Lalo Ebratt; "Verdades afiladas" d'Andrés Calamaro; "Kitipún" de Juan Luis Guerra; "Parecen viernes" de Marc Anthony; "Ahí ahí" de Vicente García i "Cobarde" de Ximena Sariñana.

I per la cançó de l'any s'enfrontaran "Mi persona favorita" d'Alejandro Sanz i Camila Cabello; "No tengo nada" d'Alejandro Sanz, "Calma" de Pedro Capó; "El país" de Rubén Blades; "Kitipún" de Juan Luis Guerra; "Desconstrução" de Tiago Iorc; "Quédate" de Kany García i Tommy Torres; "Querer mejor" de Juanes i Alessia Cara; "Un año" de Sebastián Yatra i Reik, i "Ven" de Fonseca.

El guardó a gravació de l'any reconeix els èxits d'artistes, productors i enginyers de so, mentre que el de cançó de l'any distingeix els compositors.

De la seva banda, Aitana, Burning Caravan, Cami, Fer Casillas, Chipi Chacón, Elsa i Elmar, Greiicy, Juan Ingaramo, Paulo Londra i Nella optaran al Latin Grammy al millor nou artista.

L'Acadèmia ha assegurat que els nominats per a aquesta nova edició dels Latin Grammy han estat escollits entre aproximadament 15.500 inscripcions per a un total de 49 categories, i ha recordat que en aquests premis només poden participar les gravacions publicades entre l'1 de juny del 2018 i el 31 de maig del 2019.

WhatsAppWhatsAppFacebookFacebookTwitterTwitterLinkedinlinkedin
FacebookTwitterlinkedin